Om gluten og annet som kan forårsake intoleranser

Gluten er den delen av kornet som både gjør at et brød eller rundstykke henger sammen, men også hever seg. Det er et protein.

Vi mennesker har kjent til dette og brukt det i ca 10.000 år. Det er først de siste årene at det har blitt brukt på så spesielle måter som vi kan se nå: Hvor alle butikker kan bake «ferske» boller til en hver tid.

Mange reagerer med store plager på gluten og de aller fleste kjenner til ordet glutenintoleranse.

Som jeg har forstått det, ligger det ofte en kvikksølvbelastning (eller et annet giftstoff) hos dem som får de klareste symptomene. Så selv om 8  forskerne ved Institute of Functional Medicine i USA for et par år siden konkluderte med at ingen tåler egentlig gluten, så er det min mening at det vil ikke være nok å kun fjerne gluten fra kosten, men også belastningene fra kroppen.

Metaller og giftstoffer i kroppen kan i seg selv gjøre tarmen mer sårbar og kroppen tilgjengelig for å danne intoleranser og allergier.

Vi har i dag betegnelser som:

 

GLUTEN FRITT – her kan det forekomme mikrkoskopiske rester av gluten

ZERO GLUTEN – helt fritt for gluten

NATURLIG GLUTENFRITT – helt fritt for gluten

24/03/2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *