Om Eva Svarverud

Jeg er utdannet ernæringsterapeut ved Center for Ernæring og Terapi  CET i 2006 og kvalitetssikrer (NKS 1996) og har siden 2006 gjort mitt beste for kontinuerlig oppdatering med hva som skjer i «bransjen» og å finne andre innfallsvinkler. Høsten 2013 snur jeg 180 grader rundt og oppdager følgende:

Hvis drikkevannet vårt hadde vært av god nok kvalitet, ville vi hatt  færre livsstilsplager. Vann er kanskje ditt aller viktigste næringsmiddel når det er rent og friskt. Det beste hadde vært å bringe folk fjellbekken, kanskje. Men også den kan være forurenset. Derfor tok jeg kontakt med Chansons forhandler i Danmark for et samarbeide. I dag lager jeg korte studier (gjerne 6 – 10 personer over 6 uker), og første tema ut er stress.

Hvis maten vår også hadde vært av en god nok kvalitet, ville vi holdt oss friske og i vigør. Jeg anbefaler alle å finne frem til levende mat og mitt møte med Hippocrates Helse har gjort at jeg har endret oppfatning av hva som er mat, dvs. levende mat.

Tidligere tenkte jeg at det var smart å sjekke kroppen sin fra tid til annen, ta en test og få et svar. Dette har jeg gått bort fra. I dag arbeider jeg for å kunne presentere en metode som gjør at du som forbruker selv kan finne ut av om det er næring nok i den maten du spiser.

Men for å si det sånn, hvis du ikke er helt tipp/topp, så er det maten din du skal se nærmere på.

En god bok om dette og andre temaer som jeg tror kan interessere deg som leser, f. eks. er det virkelig sant at sykdom kommer som lyn fra klar himmel og er det virkelig legen som skal gjøre deg frisk, blir etter beste evne beskrevet i en bok jeg arbeider på sammen med lege Christian Daling og tannlege Pål Hermansen. En god tannlege skal kunne fortelle deg om hele kroppens tilstand og fjerne skjulte hindringer sånn at du lettere kommer i mål med vann og kost.

Løpende leser jeg fagbøker for journalister fordi jeg synes det er et veldig spennende fag som gir meg noe å tenke på.

Vi er vant til å tenke på at myndighetene tar var på oss, men gjør de egentlig alltid det? Jeg var med på en temadag hos Center for Hormonforstyrrende stoffer ved Rigshospitalet i København forleden. De forteller at mens myndighetene bruker 20 – 30 år på å finne ut av om et stoff er skadelig for helsen din og eventuelt forby det, så ivaretas produsenteres interesser ved at de får lov til å lage både mat og leker som selges i butikkene og du kan kjøpe og enten spise eller la dine barn (barnebarn) få holde på med.

I mitt hjem er det sånn at hvis jeg finner noe som er skadelig, fjernes det med en eneste gang.  Eller for å si det sånn: Finner jeg noe som er superbra for meg og naturen innføres det sporenstekens.

 

 

Det hører med til historien at jeg var i elendig form fra jeg var 20 og at min daværende lege i 2001 mente at jeg burde søke uføretrygd fordi hun ikke trodde at jeg ville kunne arbeide mer. Da jeg var 35 sov jeg 17 timer i døgnet.

I dag sprudler jeg, sover godt, men ikke så lenge, kan ikke la være å jobbe med det jeg elsker: Levende mat og vann og å dele det med deg og dine.

Spørsmål og kommetarer tas i mot i kommentarfeltet, men du er også velkommen til å skrive til meg Eva_Svarverud@hotmail.com eller ringe:

 

Norge 934 11 545

Danmark: 20 65 58 36

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *